Gondolatok az ásóbékák feneke alól

Grafikonok, táblázatok

2013. február 17. 12:01 - Németh András

Egy kis számmisztika

Ezen a grafikonon az elmúlt évek fogási eredményeit ábrázoltuk olyan módon hogy minden egyes évnél halmozottan ábrázoljuk a mentett állatok számát. A vízszintes tengelyen pedig a mentési napok száma látható, egy egység egy napnak fel meg, olyan módon hogy március 1. a 0 értéket kapja, míg március 10. a 9-es értéket, április 1. 31 értéket és így tovább.

 

csapadék és fajok.JPG

ez az 5 grafikon a csapadékviszonyok eltérését próbáljuk ábrázolni egy-egy év viszonyában egy-egy fajra vonatkoztatva

a bal oldali függőleges tengelyen az adott faj adott évi egyedszáma látható, a jobb oldali függőleges tengelyen az adott aktivitási vagy épp inaktivitási időszakának csapadéktöbblete vagy hiánya látható (erről egy kicsit bővebben:  a békák szempontjából próbáltuk meghatározni a csapadékviszonyokat ehhez két időszakot különböztettünk meg egy aktivitási időszakot (márciustól augusztusig) és egy inaktivitási időszakot (szeptembertől köv év februárig) és a grafikon az látható hogy ezekben a félévekben az átlagos csapadékviszonyhoz képest többlet vagy hiány keletkezett (ezek az értékek minden grafikonon azonosak (piros oszlopok))

az adott évi eredemények előtt minden esetben 2 piros oszlop látható, mert azt feltételeztük hogy egy adott mentési időszakban a vonuló állatok számát az előző évi szaporodási időszak sikere és a vonulást megelőző telelési időszak sikere határozza meg...

folyt köv....

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: békamentés

2013-as beharangozó

2013. február 13. 17:46 - Németh András

már készülnek a Farmosi Békamentők

7 év
263 munkával töltött nap
224381 pld. megmentett kétéltű
464.274.000 Ft eszmei érték
több ezer résztvevő

A Farmosi Békamentők munkájának eddigi gyümölcse számokban.

Ha az időjárás is úgy akarja 3 hét múlva, március első hétvégéjén az idei akció is elkezdődik, szeretnénk ha az érdeklődőkhöz idén is eljutna az akció híre, szóval kérünk mindenkit hogy ossza meg ezt a rövid bejegyzést, hogy minél többen rátaláljanak a Farmosi Békamentőkre!

Idei célunk a "negyedmilliomodik" kétéltű megmentése, segítsetek ebben Ti is!

Kedveld! Oszd meg! Terjeszd! Gyere el!

Segíts te is az év kétéltűjének!

 

Szólj hozzá!
Címkék: békamentés
süti beállítások módosítása