Gondolatok az ásóbékák feneke alól

Amikor szemetet szed a mérnök

2018. december 31. 10:08 - Németh András

Avagy óévi hulladékos gondolatok az új évre

Két napja gondoltam egy merészet és összeszedtem a gyerkőcökkel a szemetet az utcában. Nem nagy utca, két tucat ház, 300 méter hosszon elszórva.

Elsődleges célom az volt hátha ha tisztán fejezi be az utca az óévet akkor olyan lesz új év is. Persze másnap reggelre már volt egy eldobott aludoboz, de legalább megpróbáltuk.

És ha már itt figyel a tornácon a negyed zsáknyi eredmény, gondoltam készítek egy rövid beszámolót. Csak hogy meg tudjam köszönni a megfelelő embereknek és szervezetnek, és tudjak nekik valódi boldogságot és valódi eredményeket kívánni a jövő évre.

Hát szóval elsőként kívánom mindenkinek aki részt vett a hulladék szétdobálásában, jövőre tapasztalja meg a valódi boldogságot az eddigi sivár és sekély élete után!

Másodsoron pedig kívánom minden szervezetnek aki talán akarata nélkül részesült ebből az eredményből hogy a jövő évben világosodjanak meg a vezetőik és kezdjenek el lépéseket tenni azért hogy ne szemetet termeljenek. Mert kedves cégek, akiknek a szemetét szedjük össze az út szélén, higgyétek el van élet a profiton és a zöldrefestésen túl is!


Előbbieket nem tudom felsorolni mert a szemetelők személye nem ismert, de az utóbbiakról tudok pár fotót feltölteni.


Szóval ennyi, ha kell majd még elemezgetjük és beszélgetünk róla tovább jövőre.

De azért össze is foglalhatjuk: reméljük 2019 nem a félreértelmezett frakciók elleni műháborúról, nem a zöldrefestésről fog szólni. Hanem a valódi, és előremutató lépésekről.

2019 legyen a durván megemelt termékdíj éve!

Frissítés: kiderült hogy a galéria képeinél néhány esetben túlléptem a karakterszámot így laptopról nézve néhány képhez nem jelenik meg a teljes szöveg (mobilról olvasva jónak tűnt) tehát pótoljuk. Félkövérrel kiemelve ami nem fért ki :)

5-ös kép: 

Ez a vegyes érdekesség fotó. A felső részen látszik a hetekben elvégzett kábeles internethálózat-fejlesztés alvállalkozójának a munka hevében szerteszét hagyott hulladéka. Majd egy pezsgődugó, ha már jön az Újév. Ezt követi egy cetli egy kisvállalkozó által szétszóratva, fogadjunk nem ezért fizetett. Majd egy kapcsoló, egy kutyalabda, és három öngyújtó. Legalul egy damildarab egy fűkaszából (amikor a mikroműanyagokon szörnyülködünk akkor vajon eszébe jut valakinek hova kerül az a sok műanyagdamil ami szépen lassan kopik elfele). Egy kojak nyalóka pálca és végül egy darabka szívószál. Persze az apróbb darabok valószínűleg alulreprezentáltak, de azért jól látszik mennyire félrement a nagy 2018-as szemétháború ahol az egyik legnagyobb közellenség a szívószál. Össztömeg 210g

10-es kép: 

Utolsó előttinek maradt a bagósbanda. A csikkeket nem szedtem fel, annyira még én sem vagyok elvetemült, de azért az tény hogy abból van rengeteg, be kéne vezetni szálanként olyan 5 forintos termékdíjat amit csak arra fordítanak hogy adnak pénzt annak aki visszaviszi, működne higgyétek el, sőt ez (mármint a valóban érezhető termékdíj bevezetése) lenne a megoldás a többire is. NA de itt köszönömöket ígértem nem megoldást (az csak úgy kicsúszott, bocsi). Szóval köszi Malborlo nyertél 4 dobozzal, és volt még 1-1 Sophane, West, Rhotmanus vagy mi, illetve egy Hunnia elvégre kell az anyaföldnek a hazai... 140g

11-es kép:

És végül, az a blokk amit már az igazán profik sejthettek. A frakció ami viszi a prímet. Az aludobozok, azért is érdekes ez a nyomasztó tömeg, mert ugye a nagy zöldrefestési divatban a műanyag alternatívájaként mutatják a fémdobozt mert azt elméletileg 100%ban újra lehet hasznosítani. Hát igen ez igaz de ez olyan bődületes csúsztatás mint állat hisz látjuk milyen arányban van a szemét közt a fémdoboz.
És akkor nézzük közelebbről. A lónyálivók lettek a harmadikat a másodikak a diszkrét alkeszek, és megnyerték a versenyt a fullsivárságból a világra kitekintők akik azt hiszik az energialöttyök majd elviszik őket a boldogságba ahelyett hogy inkább egymást boldogítanák azt hiszik egy maroknyi ital hozza el nekik a nirvánát.
És ha már nirvána akkor stílusoson le lehet rántani a leplet 12 dobozzal nyert a Hell. KÖSZI neked te igazi magyar mintacég. De ott van a Watt a Burn és a Bomba is. A söröket az Arany Ászok (5db) képviselte erősen, a Dréher a Staropramen, és a kimondhatatlanul ismeretlen R betűs akármi lett az utolsó. És persze nem hiányozhat a Cocának meg a Pepsinek egy újabb köszönöm a végére! Tömeg 680g

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asobeka.blog.hu/api/trackback/id/tr9614524786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása