Gondolatok az ásóbékák feneke alól

Gazdákkal a vércsékért (1)

2018. november 16. 05:54 - Németh András

Avagy sárkány ellen sárkányfű; pocok ellen vércseláda.

Október végén indult egy nagyon jó kezdeményezés a Duna túloldalán, úgy éreztük ehhez csatlakozni kell itt a mi vidékünkön is. 

Így belevágtunk!

vercses.jpg

 

A plakát a facebook oldalunkon soha nem látott sikert ért el, mostanáig 116 ezer elért ember, és 3195 reakció érkezett ezen poszthoz

Persze tudjuk a virtuális öröm kifejezése és a valódi realizálódott cselekedet közt van jócskán akad eltérés. De az első napokban jelentkezett 5 gazdálkodó a programba, tehát még az alapfelajánlásunk fele nyitott. Még öt gazdát várunk.

Az eddigi jelentkezők, térképi ábrázolása a működési területünkön belül.

ad065529d33d25f2601b0ef5f51bd049.png

 

Természetesen igyekeztünk továbbgondolni a lehetőségeket, hiszen a legjobb amikor alulról építkezve egyre többen csatlakoznak egy jó programhoz. És aminek igazán örülünk, hogy több megkeresés is érkezett amiben a programot támogatnák szervezetek, magánszemélyek, cégek. 

Az első néhány láda már el is készült, de van felajánlás még a tarsolyunkban küzdősport egyesülettől, egyszemélyes vagy épp nagyobb cégtől, szóval szépen alakul a dolog. Természetesen amikor azt látjuk a felajánlások realizálódásán hogy tudjuk bővíteni a programot úgy meg fogjuk ezt is lépni. Inspirációképp igyekeztünk pár fotóval megmutatni azt is, a vércsék védelmét természetesen mi sem most kezdtük, hanem a természetvédelmi szervezetek évtizedek óta dolgoznak a háttérben. 

Valamint nem szabad arról sem megfeledkezni hogy a működési területünkön túlról is érkeztek megkeresések, illetve olyan kérdések amelyek arra inspiráltak minket hogy igyekezzünk megmutatni, a vércsék védelme nem egy bődületes szakmunka. A ládák összedobásához elégséges egy kevés hobbi barkács készség, elég lehet néhány otthon kallódó lécdarab, pár szeg. A kirakásban pedig szakmai tanácsokat mindenféleképp tudunk adni. 

Végezetül egy link egy olyan oldalra ahol azért a madárvédelemmel kapcsolatban minden információt megtalálhatunk.

Következő bejegyzésünkben, egy kicsit személyes hangvételű beszámoló következik, amiben a blogger példáján bemutatásra kerül, akár még egy kétbalkezes is össze tud ütni egy használható vércselakóhelyet :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asobeka.blog.hu/api/trackback/id/tr1414181669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása