Gondolatok az ásóbékák feneke alól

Békamentés, Farmos 2016 - Avagy idén is mentünk békát?

2015. február 06. 09:38 - Németh András

Hát persze! A tavasz idén is eljön, az úton idén is járnak autók, és a békák is újra szerelmesek lesznek. Szóval a konfliktus továbbra is adott.

A mentési akció az elmúlt években már nagyon jól bejáratódott, nagy eltérések nem várhatóak. Az alapinfók és bejelentkezési segédlet az akció bármely napjára (az előjegyzési naptárral) innen elérhető. Az oktatási intézményeknek, és egyéb csoportoknak már most szólunk, hogy tavaly mire elkezdődött a mentés már nem nagyon lehetett szabad időpontot találni. És úgy gondoljuk (reméljük), hogy ez sem fog megváltozni idén.

A kerítésépítés tervezett időpontja a korábbi tapasztalatok alapján 2016. február 27. (vagy 2016. február 20.) De ez természetesen még változhat az aktuális időjárási helyzetnek megfelelően.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel 2016. március 19-én megtartásra kerül a II. Békamentő - Gólyaváró Családi Nap. Ezen a napon nem csak egy átlagos békamentésen vehetnek részt az érdeklődők, hanem lesz természetismereti vetélkedő; vezetett túrák; madárgyűrűzés. Valamint bemutatkoznak a mentési akcióhoz köthető szervezetek. Fontos! A szervezők munkáját segíti ha a családi napon megjelenők létszámát viszonylag jól meg lehet állapítani. Ezért kérjük, hogy aki jönne ezen a napon, jelentkezzen be (persze senkit nem fordítunk vissza ha nem jelentkezett előre, csak nekünk segít vele ha megteszi).

A másik dolog amit kiemelnénk (habár ez nem újdonság), hogy a békamentés támogatása évről-évről egyre fontosabb ahhoz, hogy a jövőben is meg tudjon maradni ez a méltán népszerű akció. A legegyszerűbb támogatási mód a DINPI kollégáitól vásárolt támogató jegy, de van más mód is, nyitottak vagyunk.

 

Sok esőt! Sok békát! És sok kellemes békamentő délelőttöt!

Szólj hozzá!
Címkék: békamentés

A bejegyzés trackback címe:

https://asobeka.blog.hu/api/trackback/id/tr627145779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása